A BKV-s vesztegetési botrány kapcsán elhíresült Bellák és Társai Ügyvédi Irodának a Transparency International nemzetközi antikorrupciós civil szervezettel való együttműködő partneri kapcsolatáról már írtam egy korábbi bejegyzésben. Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója időközben reagált az írásra, az "audiatur et altera pars" jegyében közkinccsé teszem a választ:

Igen, a kérdés teljesen jogos, és felvet újabbakat is, igyekszem sorban menni.
A TI sok céggel működik együtt, de egyik tisztaságáért sem tud garanciát vállalni. Az együttműködés megkezdése előtt igyekszünk a lehető legtöbb információt összegyűjteni az adott cégről, de sajnos sok helyen kerülhetnek elő csontvázak a szekrényekből. Az a nemzetközi gyakorlat, hogy ha egy cég korrupciós ügybe keveredik, a TI megszakítja vele az együttműködést. Így volt ez Németországban a Siemens-szel is, amikor kitört a Siemens botrány, és így van ez a mi esetünkben, a Bellák és társa irodával is. Az iroda egyik vezetője jelezte a problémát, ilyenkor nincs sok mérlegelés, azonnal megszakítjuk az együttműködést. Reméljük, hogy a nyomozás során mielőbb kiderül, hogy mi történt, és ki a felelős az ügyvédi irodán belül a BKV-val kapcsolatos esetleges visszaélésekért.
Még talán az is megér egy misét, hogy pontosan miből állt a partnerségünk. A szervezet alapításakor ők sgítettek nekünk pro bono az alapítással kapcsolatos jogi procedúrában. Ezen kívül az ügyvédi iroda képviselője kísért el engem a IV. kerületi rendőrségre, amikor egy állampolgár a nevemben jelentette fel az újpesti polgármestert és tanúskodnom kellett.
Mostantól ennyi kapcsolatunk sem lesz, és ha csak valami nagy technikai malőr nem történt, akkor a honlapunkon sem szerepel már az iroda a partnerek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchdog.blog.hu/api/trackback/id/tr21607523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása